Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K18a32r24e46l 28R58a16d33a

13. 8. 2013 11:23

Nevím, jak se podíleli výrobci. Jen vím, že recyklační poplatky účtovali zákazníkům.Takže o nějaké solidaritě výrobců bych nemluvil. Spíš by se mi líbil systém, kdy u každého výrobku by byla vyčíslena přibližná hodnota recyklovatelného materiálu a ta by byla při vrácení k recyklaci zákazníkovi vyplacena. Vsaďte se, že ti kdo nepovolené skládky vytváří, by je naopak začali vyklízet.

0 0
možnosti
Foto

Já s těmi firmami pracoval. Nebudu jmenovat, ale třeba když pojedete po staré Benešovské, tak vpravo. Tam mají celkem "výživné" recyklační linka a také příšerné hromady starých spotřebičů.

Oni to také běžně vykupuji podle obsahu vzácných kovů a naprosto skvělé prý byly staré sovětské telefonní ústředny. Zlata na kontaktech prý opravdu nadmíru. Ale přišel jsem až když bylo přebráno.

Ale i z novodobějších mašin se dá vytěžit. Takový jeden "vysílač" GSM (správně BTS) dá v kovech tak 100 - 200 USD za kus. A v mobilních sítích ČR jich je tak okolo 5000. Ale ty nové čínské, co méně "žerou" již takto bohaté na kovy nebudou.

0 0
možnosti

Kéž byste měl pravdu. Ale dokud se použité spotřebiče nebudou vykupovat za cenu blížící se ceně nového, stejně budou vznikat černé skládky.

Existují v naší zemi některé nepřizpůsobivé minority, které si prostě zdůvodní, proč se chovají jako dobytek.  A pokud jde o zakládání a provozování černých skládek, tak na to jsou specialisty dvě mnority, od nichž by člověk naopak očekával, že mají zájem na tom, aby příroda vypadala tak nějak hezky. Zahrádkáři a chataři.

0 0
možnosti

J78i63ř43í 97H50o81l62ý

13. 8. 2013 8:32

Vaše starosti o blaho a finance recyklačních firem bych chtěl mít!!!!

Bravo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Pomáhal jsem v České republice vytvářet systém zpětného odběru vysloužilých spotřebičů a jejich recyklace. Pracuji v největším tuzemském neziskovém kolektivním systému Elektrowin. Jsou mi blízká všechna ekologická témata, ale zdaleka ne všichni ekologičtí aktivisté.

Seznam rubrik