Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J87a40n 77H78l51e79d77í29k

8. 10. 2014 15:24

zlatý středověk,- moderní demokracie == zkáza světa, --diagnosa smrti == humanismus

2 0
možnosti

Jaký zloděj?

Komu co ukradl?

§ 1045 občanského zákoníku: Věc, která nikomu nepatří, si každý může přivlastnit, nebrání-li tomu zákon nebo právo jiného na přivlastnění věci. Movitá věc, kterou vlastník opustil, protože ji nechce jako svou držet, nikomu nepatří. Opuštěná nemovitá věc připadá do vlastnictví státu.

§ 1050 nevykonává-li vlastník vlastnické právo k movité věci po dobu tří let, má se za to, že ji opustil. Byla-li movitá věc, která pro vlastníka měla zřejmě jen nepatrnou hodnotu, zanechána na místě přístupném věřejnosti, považuje se za opuštěnou bez dalšího. Nevykonává-li vlastník vlastnické právo k nemovité věci po dobu deseti let, má se za to, že ji opustil.

1 7
možnosti

A to je právě ten problém.Kdyby movitá věc ležela jen tak na chodníku,tak máte jistě pravdu.Ale ty věci byly vyhozeny do kontejneru a ten už nejspíš patří nějaké firmě.Takže ten pán vlezl de facto do cizího majetku.

19 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Pomáhal jsem v České republice vytvářet systém zpětného odběru vysloužilých spotřebičů a jejich recyklace. Pracuji v největším tuzemském neziskovém kolektivním systému Elektrowin. Jsou mi blízká všechna ekologická témata, ale zdaleka ne všichni ekologičtí aktivisté.

Seznam rubrik