Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Trochu jste to, co si máme představit nedomyslel.  One "zprostředkovatel" bude riskovat, že pan Sběrna bude muset policii osobní údaje toho, komu peníze za ten či onen šrot poslal, sdělit.  Není toto podstata?

    Původně se totiž vyžadoval jen zápis totožnosti. Ale: Ten mohl byt falešný. Číslo bankovního účtu ovšem nikoliv.

    Je zajímavé, že ať kdokoliv navrhne jakoukoliv úpravu čehokoliv, najde se tolik chytrých hlav, které nám vyloží, jak je to špatně. A kupodivu ještě více moudrých hlav pokyvuje (samozřejmě moudře.

1 0
možnosti

Zrovna od vás tento blog je primární !!!

0 0
možnosti
Foto

Bude se krást víc, pak zase někdo přijde s další a další vyhláškou a zase se bude krást víc. Někdy jsem na vážkách, jestli si to úředníci a zákonodárci uvědomují a jestli to třeba nedělají schválně. Jestli jde jen o hloupost nebo o záměr. Nebo je jim to možná lhostejně a prostě jen potřebují vykazovat nějakou činnost, aby předvedli, že ministerstvo životního prostředí a jiná další jsou pro naše životy nezbytné.

Nejhorší je, že všechna tahle pravidla vždy poškodí běžné lidi, aniž by řešila problém. :-(

0 1
možnosti

Navrhuji, aby úředníci (zřejmě máte na mysli Parlament ČR) prohlásili krádeže čehokoliv za legální. Bude to mít minimálně dvě pozitiva:

1. Postačí mnohem méně členů policie ČR a konec-konců i soudců a bachařů

2. Kecálkové budou spokojeni.

0 0
možnosti

Jiné je chování obyvatele bytu, jiné pak obyvatele rodinného domu.

Jiné je chování měšťáka, jiné vesničana.

Snaha donutit všechny chovat se stejně podle nějaké vyhlášky ministerského úředníka je předem odsouzena k neúspěchu. Výsledné chování mnohých vyhláškou postižených bude nakonec úplně jiné, než jak by dnes mohl kdo předpokládat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Pomáhal jsem v České republice vytvářet systém zpětného odběru vysloužilých spotřebičů a jejich recyklace. Pracuji v největším tuzemském neziskovém kolektivním systému Elektrowin. Jsou mi blízká všechna ekologická témata, ale zdaleka ne všichni ekologičtí aktivisté.

Seznam rubrik